|
Húsgombóc Leves
|
A zöldségeket megtiszítjuk, megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát apróra vágjuk.
Zsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobj... |
1 komment
|
12 ember kedveli
|
biga26
2016.09.12 22:26
|
|
|
|
|
|
Frankfurti leves
|
A kelkáposztát vékony szeletekre aprítjuk, a vöröshagymát finomra vágjuk.
Kevés olajon a finomra vágott hagymát megdinszte... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.14 16:16
|
|
|
|
|
|
Pudingos-fahéjas almaleves
|
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felengedjük kb. 1.2 l vízzel, majd feltesszük főni. Hoz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szabonori
2014.05.05 13:18
|
|
|
|
|
|
Húsgombóc leves
|
A hagymát kevés olajon meg dinsztelem,hozzáadom a sárgarépát,karalábét petrezselymet ,kisebb darabokra,hasábokra, vágom.Kis ide... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.28 09:52
|
|
|
|
|
|
Agyas leves háromszékiesen
|
Ha túl savanyú a káposztalé,felhígítjuk vízzel,majd a káposztával együtt főni tesszük.Mikor felforrt ,hozzáadjuk az apró kockák... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.16 07:37
|
|
|
|
|
|
Gesztenyekrém leves
|
A meggyet lecsöpögtetjük,felöntjük rummal , 2 órát állni hagyjuk.A pudingport elkeverjük 1 dl tejjel,a többi tejet odatesszük m... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.04 09:59
|
|
|
|
|
|
Bajai halászlé
|
A halat megtisztítjuk, kívülről megmossuk (utána már nem szabad mosni). Majd felbontjuk, a belsőséget kiszedjük - ikrát-t... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
szaszi98
2013.12.19 17:36
|
|
|
|
|
|
Orjaleves
|
A csontokat nagyobb darabokra vágjuk,hideg vízbe feltesszük főni.
A zöldségeket megtisztítjuk,kis hasábokra vágjuk.Ha a csont ... |
1 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.16 16:12
|
|
|
|
|
|
Tarhonya leves paprikával
|
3 evőkanál olajat megforrósítunk, majd ráöntjük a tarhonyát. Állandó keverés közben, szép barnára pirítjuk, de vigyázzunk, hogy... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
amentida
2013.11.26 11:08
|
|
|
|
|
|
Erdélyi gulyásleves
|
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom,... |
2 komment
|
6 ember kedveli
|
rhs
2013.03.09 13:17
|
|
|
|
|
|
|